42,00 €
Prekės kodas: 132862
Skersmuo ( cm ): 28,00.
Dugno storis ( mm ): 4,00.
Aukštis ( cm ): 17,70.
Dalintis prekę:

Kazanas - tradicinis totorių indas, skirtas jautienos troškinio ar plovo gaminimui. Jo dugnas pusiau apvalus, o gamybai naudojamas ketus, daugeliui žinomas špyžiaus pavadinimu. Ketaus indai yra patvarūs ir Ilgaamžiai, atsparūs įbrėžimams. Juose šiluma pasiskirsto tolygiai, o pabaigus gaminti patiekalas vėsta labai lėtai. Neabejotinas šio indo privalumas - net gaminant ant labai didelės ugnies - maistas kazane neprisvyla. Be to, kazane gaminamas maistas turi ypatingą skonį, nes gaminasi lėtai, troškinimosi metu išbrinksta, liaudiškai šnekant " prinoksta" , todėl išlieka tikrasis maisto skonis ir jo naudingosios savybės.

Indo paruošimas naudojimui:

Indą kruopščiai išplauti šiltu vandeniu nuo  gamykliniu būdu padengtos alyvos, skirtos metalo apsaugai. Naudoti kempinėlę.

Kaitinkite indą aukštoje temperatūroje kol dūmai nustos skleistis. Ketų būtina pilnai išdeginti.

Kaitinant indas palaipsniui keis spalvą iš juodos į natūralią tamsiai pilką ir tvirtės.

Šiek tiek atvėsusį indą kruopščiai išplaukite ir nusausinkite.

Pripilkite indą rupios druskos ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Druska ištraukia ir sugeria viską, kas nereikalinga, nuo indo paviršiaus, todėl druską reikia pakeisti kelis kartus.

Išpilkite druską ir atvėsusį indą dar kartą praplaukite.

Dabar indą reikia truputį pakaitinti ir dar šiltą kruopščiai ištepti aliejumi.

Vėl kaitinkite ketaus indą mažiausiai 3 valandas. Kuo daugiau – tuo geriau. Per šį laiką aliejus išdžius ir sudarys tvirtą apsauginę plėvelę.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nelaikykite maisto ketaus inde. Ketus nėra atsparus korozijai.

Nenaudokite agresyvių valiklių, o taip pat valiklių, kurių sudėtyje yra chloro, šarmo ar rūgščių.

Neplaukite indaplovėse.

Nenaudokite mikrobanginėse krosnelėse.

Saugokite nuo mechaninių pažeidimų ir smūgių.